Måned: juli 2017

Velkommen til familien Skipper

For lidt over en måned siden skrev jeg dette indlæg, omkring det forfærdelige ved at miste en hund, som man virkelig holder af. Og selvom den skønne hund Trunte stadig er savnet og bestemt ikke glemt, så skete der noget vidunderligt i går: mine forældre fik en ny hundehvalp.

Ikke kun mine forældre har set frem til denne dag. Om end de begge to har været meget utålmodige. Det er vi flere i familien der har været – ikke mindst mig. Min kære niece har tegnet dette skønne billede til den nye hund, da det ikke var meningen at hun skulle møde ham den dag han flyttede hjem på gården. Hun har tegnet en flot himmel, hovedvejen ved siden af farmor og farfars gård og ikke mindst en pige der er ude at gå tur med en hund. Træet er begyndelsen på et større parkanlæg, som hun synes mine forældre burde få I deres baghave. Plus en lille hilsen til den nye hundehvalp.

Denne lille gut hedder Skipper og er opkaldt efter en fantastisk hanhund vi havde i min barndom. Skipper er en blanding af labrador og border collie og jeg kan allerede nu sige, at mine forældre nok burde have kaldt ham Laban frem for Skipper. Efter 24timer har han nemlig allerede jagtet min fars høns, snuppet mine mor klipklapper og stjålet mit hjerte.

Efter et par farvelslik var det dog tid til at jeg skulle drage tilbage til Esbjerg. Ferien er for mit vedkommende slut og arbejdet kalder i den kommende uge.

Kandis koncert

Nogen gange bliver man tvunget til en koncert, med et band man virkelig ikke er fan af. “Hader du da Kandis Gitte?”, tænker du måske. Had er et stærk ord, men muligvis passede i denne sammenhæng.

Min mor elsker næste alt musik, herunder også dansktop. Hun ved udmærket at det ikke er hendes børns ynglings og flere gange mens vi boede hjemme, særligt når man havde tømmermænd eller var blevet i sengen lidt for længe på en søndag, valgte hun at vække os ved at skrue godt op for Kandis og så ellers tænde støvsugeren på ens værelse. Den rene tortur, så det undre vel ikke at jeg ikke ligefrem blev begejstret, da min bror inviterede mig med til en Kandis koncert.

De fleste læsere af denne blog, som jeg også kender i IRL, er søde og rare mennesker. Mine brødre læser imidlertid også med og den ældste elsker at drille. Derfor greb han også straks chancen for at inviterer mig med til en Kandis koncert, få timer efter jeg har skrevet denne liste over hvad jeg gerne ville nå mens jeg var 35 år gammel.

Efter at være blevet drillet i om denne Kandis koncert i flere dage, tog jeg imidlertid min bror på ordet og slæbte ham med ned og høre dem, da de spillede på friluftscenen til Vorbasse Marked. Og nej – Kandis er og bliver ikke min type musik. De forstår dog at sætte gange i en fest, ved at spille en masse sange som selv sådan en som jeg kan synge med på. Der var familier med børn, ældre og udviklingshæmmede og vi dansede alle sammen med til tonerne af Min volvo b18 210 og En lille ring af guld.

Man kan ikke sige andet end at denne Bucket Liste, virkelig har fået mig ud af mine normale rutiner. Det sagt så kommer jeg aldrig til at give penge for at se en Kandis koncert og bliver ikke den stolte ejer af Kandis-sengetøj.

Gittes monologer om alle de grønne nuancer

Jeg elsker at rejse – at tage ud i det blå og opleve noget nyt og anderledes. Snakke med mennesker der lever et helt andet liv end mig og skabe minder for livet med mine venner. Som den gamle H.C. Andersen ville sige ” at rejse er at leve”.

For en del år siden, var min mor og jeg ude at køre samme og jeg sad og fortælle hende om min næste udlandsrejse og hvor fedt dette ville blive at se og oplevelse noget så skønt i virkeligheden. Min mor hørte interesseret efter, men i en pause i min talestrøm sagde hun ”Gitte – prøve lidt at se hvor smuk Danmark er om sommeren. Se lige alle de grønne nuancer”.

Dette citat har i de sidste par år været en joke blandt min familie og venner, ikke fordi udtalelsen er løgn, men netop fordi den er så åbenlys sandfærdigt og at vi alle går og glemmer det i vores jagt efter fede udlandsrejser og eksotiske oplevelser.

Så derfor har jeg i dag været på jagt efter de grønne nuancer omkring mit barndomshjem og jeg håber at I vil nyde dem med mig.

Georginer i grønne nuancer
Kat i grønne nuancer
Ærter i grønne nuancer
Haveslanger i grønne nuancer
Ribes i grønne nuancer
Høns i grønne nuancer
Træer i grønne nuancer
Duer i grønne nuancer
Lyserød ananas i grønne nuancer

Så som Olsens Banden lærte mig i min barndom ” Ude godt, men hjemme bedst.”

10 ting jeg vil nå mens jeg er 35

Er der noget som en kommende fødselsdag, der kan få dig til at overveje hvor meget dit liv er gået i stampe. Om et par dage bliver jeg 35år gammel og skal vi ikke bare sige at 34år ikke var min årgang. Jeg er ved at blive rastløs, fordi der har været for mange gentagelser, så det skal der sgu laves om på. Derfor har jeg lavet en liste med 10 ting jeg vil gøre det næste år. Målet er at nå dem alle, store som små og jeg håber på at I alle vil give en hjælpende hånd. Om ikke andet så kom med et par filmforslag.

 1. Besøge en europæiske hovedstad jeg ikke har set før. Måske Berlin eller et i et østeuropæiske land.
 2. Tage en yoga-time – fordi min krop god kunne bruge at blive lidt mere fleksibel.
 3. Send 12 gammeldagsbreve til folk jeg holder af… nogen skal jo holde liv i postvæsnet og vi må vel alle gøre en indsats.
 4. Prøve et Mystery Room – fordi det bare lyder for fedt og jeg elsker at leve mig ind i en historie.
 5. Tage til 10 koncerter – jeg har allerede købt billetter til et par stykker, men jeg elsker live musik og jeg bør tage til flere koncerter.
 6. Skriv 200 blogindlæg – fordi jeg finder det sjovt.
 7. Løbe 10km – fordi jeg virkelig har brug for at få en bedre kondi.
 8. Ser 300 film jeg ikke har set før – forslag modtages gerne.
 9. Rode op i de sidste flyttekasser, som har stået i mit soveværelse siden jeg flyttede til Esbjerg for 6 års siden.
 10. Følge en forelæsningsrække ved Folkeuniversitet – enten om kirkehistorie fra år 500-1200 eller Store filosofer eller noget helt tredje.

Hvad med jer – udfordre I nogensinde jer selv? Ellers synes I at sådan liste er totalt åndsvage? Overvejer faktisk at lave en bucket list over ting jeg vil nå inden jeg dør… der er aldrig en dårlig ide at have nogle mål i livet.

Sunday blues #12

Efter at have overlevet en uge på camping med min familie, er jeg nu tilbage i mit barndomshjem nogle dage inden turen går til videre til Vorbasse Marked. Efter jeg har været supersocialt i en længere periode, er min introverte side krybbet ind i mine forældres pæne stue og har brugt dagen på at spille Sims3 og se True Blood. Kun afbrudt så små pauser hvor katten blev klappet og jeg lærte min mor at bruge bogmærker når hun googler opskrifter. Det er rent afslapning og hvor er det dog skønt at gå helt i stå.

Har stået med min bare fødder i mulden, mens jeg har spist solvarme jordbær og søde ærter. Jeg har endda været på rov i min fars drivhus og spist hans tomater. Jeg har beundret min mors roser og geoginer. Sommer er virkelig kommet, fuldt med vind, sol og regn som en dansk sommer skal have.

Stod som en idiot i 5minutter og bare lyttede til vinden i træerne og hvordan bladene risler imod hinanden, mens der var en svag summen fra trafikken på Hovedvej 18. Det er lyde fra min barndom, som jeg aldrig rigtig har været bevidst om inden i dag, hvor jeg bare stod stille midt i den og trækkede vejret. Var lige ved at overveje at blive en med naturen, men så kommer der en flue og irriterede mig og jeg søgte tilflugt indendørs igen.

Gittes monologer om camping

I julimåned er der dømt ferie og familietid – noget der har gentaget sig de fleste år i mit liv. Ferien står på camping med hele den pukkelryggede familie(læs mere HER), min fødselsdag og så en par dage på Vorbasse Marked. Men helt seriøst, så er camping og udelivet ikke rigtig mig, så jeg har samlet et par råd til hvorledes en nørd kan overleve en længere periode i naturen.

 1. Vejret er mildest talt uforudsigeligt i Danmark – så husk at pakke tøj der kan tages på i lag og ikke mindst noget der er vandafvisende… og ikke som jeg glemme sin windbreaker i Esbjerg. Derudover husk solcreme. Jeg taler af erfaring når jeg siger, at en nørd kan blive solskoldet selv i overskyet vejr.
 2. Gode brætspil så man har noget at lave, mens det regner eller bare er pisse koldt udenfor forteltet – der er ikke noget bedre end at udkæmpe en god familie strid over et campingbord. I denne ferie har vi spillet en del Takenoko. Den japansk kejser har fået en pandabjørn af Kina og nu skal spillerne hjælpe gartnere med at dykke nok bambus til udyret. Panda kommer imidlertid ofte til at spise alt den nye bambus. Man skal udføre forskellige missioner, sikre sig at der er nok bambus til pandaen og udbygge spillepladen løbende. Takenoko er lidt kompleks at forklare nye spillere, men når man først er i gang kan de fleste lide det. Jeg er dog utrolig dårligt til det og har ikke vundet særligt ofte.
 3. Det er også en god ide at tage mennesker med, som man gider snakke med. Gerne nogen man kender godt, men ikke har snakket med i noget tid, så der er en masse man skal opdateres om. Derfor er jeg draget på camping med et større udsnit af min familie og der er særligt et par kusiner jeg ikke har snakket med længe.
 4. Bailey, gajol og deres venner er også en god ide at pakke. Vi plejer at samles til en lille morgenskarp og slutte dagen af med at blive varmet igennem af lidt alkohol. Når man er blive banket alvorligt i diverse brætspil af sin nevø, kan man desuden have brug for at styrke sig på en baileykaffe.
 5. En god stak bøger er altid en god ide. Hvad bøger jeg har valgt at tage med på ferie, kan du læse om HER.

Gittes monologer om sommerferielæsning

Sommerferie er læseferie i min familie og der bliver altid kværnet en del bøger, når vi er på camping hvert år. Personligt læser og lytter jeg til bøger konstant og har en næste ulidelig lang TBR-liste (TBR = To be read). Når jeg pakker til familieferien i juli, er der imidlertid et par ekstra ting jeg skal huske at tage højde for.

F.eks. skal jeg ikke kun tage højde for hvad jeg selv vil læse. Der nemlig en stor risiko for at både min mor og min ene storebror hugger mine medbragte bøger for at læse dem selv. Eftersom jeg allerede ved dette er tilfældet, forsøger jeg altid er tage en 4 fysiske bøger med, som jeg både selv gider og læse og som de måske også kunne være interesserede i.

Så kommer vi til næste problem; min mor helst læser dameromaner og krimier, mens min bror gerne vil over i genre som fantasy eller science fiction. Ingen af dem gider at læse urban fantasy, som jo ellers er min store guilty pleasure.

Årets feriebøger er derfor endt med at blive

Ensomme hjerter og herreløse hunde af Lucy Dillon

Hvad ville du gøre hvis du arvede en kennel fyldt med herreløse hunde? Det må karriere kvinden Rachel finde ud af, samtidigt med at hun mister sit job, sin kæreste og ikke mindst sin lejlighed.

Jeg fik den anbefalet af en kollega, som en god bog til de fleste kvinder der kan lide hunde og som leder efter en feel-good roman. Min mor kan mægtig godt lide den og har siddet og fniset flere gange undervejs.

Bogen kan købes her og lånes her

Illuminae af Amie Kaufman

Kender I det der med at man har set en bog flere gange, men forsiden er så utiltalende at man aldrig har gide læse på bagsiden af den. Jeg ved godt at man ikke må dømme en bog på dens forside, men det gør vi jo alle sammen. Sådan havde jeg det også med Illuminae af Amie Kaufman, men så kom jeg en dag til at åbne bogen og så at den var fyldt med tegninger og kort over rumskibe og jeg var total solgt.

Året er 2575 og vi befinder os på planeten Kerenza. Teenageren Kady har lige slået op med sin kæreste Ezra og hun er ved at lægge en plan for hvordan hun kan komme ud fra deres skole, uden at hun behøver at tale med ham igen. Desværre bliver hendes tanker afbrudt af at planeten bliver angrebet af en rivaliserende megakoncern, som ønsker at overtage området. Dette angreb bliver startskuddet til den vilde flygt gennem galaksen.

Lige en bog for både mig og min bror.

Bogen kan købes her eller lånes her

Køligt daggry af Kristín Marja Baldurdóttir

Er helt vild med Baldurdóttir Karitas-bøger, som handler om en fattig piges rejse fra en lille landsby på Island til hendes liv som berømt malerinde. Det er en serie fyldt med varme, menneskelighed og drama og jeg har i længere tid gerne ville læse endnu en bog af hende.

Den anden dag faldt jeg over Køligt daggry, mens jeg havde udlånsvagt på Hovedbiblioteket. Den skulle handle om en ældre lærerinde, der har et spændende liv med elsker i Sydfrankrig og en lækker lejlighed. Noget går imidlertid helt galt, da en yngre mandelig lærer kommer forbi i en weekend og senere bliver fundet gennembanket.

Det lyder mega spændende og kunne både være noget for mig selv og min mor.

Bogen kan købes her og kan lånes her

Cinder af Marissa Meyer

Bogen jeg ved jeg vil elske, hvis jeg bare lige kunne komme rigtig i gang med den. Jeg læste de første par kapitaler for et halvt år siden og var virkelig fanget af historie, men af en eller anden grund fik jeg lagt bogen fra mig igen.

Det er en genskrivning af Askepot-eventyret. Cinder er en cyborg der arbejder med at reparere forskellige robotter på den lokale markedsplads. Hun bor ved sin stenmor og dennes døtre og alle fire lever af de penge Cinder tjener. En dag kommer prinsen imidlertid forbi hendes bod, fordi han har brug for at få lavet en ældre robot og så er det tid for at eventyret kan begynde.

Nok mest en bog for mig… men måske vil brormand også læse den.

Bogen kan købes her og lånes her

Derudover har jeg heldigvis også storytel, så jeg kan lytte til alt den urban fantasy mit hjerte kunne begære.

Hvad skal I læse i jeres ferie?

Det uperfekte bloggerliv #2

Så for et par månederne siden, lavede jeg et blogindlæg om min hverdag, og det virkede til at I synes det var et meget sjovt indlæg.

Så her er der endnu en punktformsdagbog omkring mit bloggerliv*

4:32 Våger med et sæt og falder næsten ud af min seng, sikker på at jeg havde sovet over mig. Bare for at opdage hvad klokken er… lægger mig til at sove igen.

7:00 Vækkeuret ringer og jeg trykker på snooze

7:08 Trykker på snooze igen

7:16 Trykker på snooze igen

7:24 Trykker på snooze igen

7:33 Slukker for snooze og smutter på badeværelset.

7:35 Bliver febrilsk i køkkenet, da jeg ikke kan finde et kaffefilter.

7:36 Kaffefilter fundet og kaffe sat over. Åbner køleskabet for at finde noget morgenmad – men kan slet ikke overskue situationen, så lukker køleskabet igen.

7:45 Kravler tilbage i seng med en kop kaffe. Tænder for storytel og lytter videre til Stendød af Charlaine Harris, mens jeg spiller lidt ballz(jep – jeg er stadig besat).

8:00 Går i bad!

8:08 Drikker mere kaffe, mens jeg tørrer mit hår og gør mig klar til at tage på arbejde.

8:20 Ser dagens afsnit af Philip DeFranco på youtube, mens jeg drikker mere kaffe.

8:40 Drager mod arbejde.

8:45 Stopper ved bageren og køber en rugbrødsbolle med chokolade – because I deserve it.

9:00 Ankommer på arbejde – det er computertid og som kommunal ansat er det min pligt at drikke en kop kaffe.

9:45 Morgenbriefing på arbejde og endelig tid til at spise min bolle.

10:05 Mere computertid

10:20 Snakker med en kollega omkring projektet Sommerbiblioteket og parasolfødder til beachflag…

10:45 Bestiller varer hjem til en række arrangementer.

11:03 Snakker med en elektronikbutik omkring trådløse mikrofoner og mobile højtalere – der skal bruges til eftermiddagens yogaarrangement.

11:45 Henter trådløse mikrofoner 100meter fra Hovedbiblioteket, blot for at opdage at den mobile højtaler ikke er så mobil og jeg har brug for en bil for at komme tilbage.

12.06 Får kollega til at hjælpe mig med at hente mindre mobile højtaler

12.15 Frokost

12.45 Hvordan får man strøm til mobile højtaler, der skal bruges til udendørs yoga??? Fandt heldigvis en pedel der kunne hjælpe.

13:00 Computertid og mere kaffe

14:05 Modtager varer

14:45 Mere kaffe og mere computertid

16:00 Gør klar til at Mathilde fra Yoga with Mathilde kommer.

16:15 Eftermiddagsyoga begynder… kigger lidt, men har desværre ikke tid til at deltage i dag.

16:30 Mere computertid

16:45 Får styr på nogle detaljer omkring en ansættelse.

17:15 Mathilde afslutter dagens udendørs yoga og jeg få sagt ordentlig farvel. Vil DU gerne deltage næste gange Esbjerg Kommunes Biblioteker og Yoga with Mathilde afholder et yoga arrangement, så kan du læse mere om datoer og tidspunkter her.

17:40 Mødes med Bibliotekaren og hendes familie på Bones, for at spise sammen inden de tager tre uger til U.S.A.

19:05 Kom hjem og satte vasketøj over

19:15 Så et par afsnit af izombie på netflix

21:10 Forsøgte at tage billeder til instagram

21:30 Begyndte på dette blogindlæg

Ved ikke med jer – men jeg kan godt gennemskue hvorfor jeg ikke er professionelblogger… jeg er simpelthen ikke styr nok på mit liv. I det mindste kan jeg erkende dette, mens jeg nyder en kop kaffe med Coole Swan irish cream liqueur og nyder solnedgangen udenfor mit vindue.

*Dette er ikke en kritik af professionelle bloggere. Indlægget bunder i grum misundelse

Her kan du læse de sidste indlæg.

Gittes monologer om Esbjerg #2

Jeg har skrevet om Esbjerg tidligere og om følelsen af at denne by er mit hjem og hvordan jeg holder af den på trods af alle dens mangler.

En af de fedeste ting ved Esbjerg er havet, en gratis forlystelse som jeg er alt for dårlig til at udnytte, om end der kun er få kilometer fra min lejlighed til den nærmeste strand. I går var jeg imidlertid tæt på havet det meste af dagen og jeg fik ovenikøbet løn for det.

Det store projekt jeg arbejder med for tiden er Sommerbiblioteket, hvor vi forsøger at kommer ud i ferielandet og tæt på en masse ikke-brugere og turister. En af måder vi gør dette på, er ved at vi har placeret den store rød bogbus ude ved Hjerting Strandpromenade og her skal vi holde resten af juli. I går var jeg så heldig at jeg havde 7timers vagt i denne bus, hvor jeg lånte bøger ud, tegne med gadekridt på jorden med en flok børn og nød 3 dygtige naturvejledere fra Vadehavs Centeret fantastiske formidling i vandkanten.

Jeg har udnyttet Vesterhavet til at give mig energi eller for at citere Nephews sang Hjertestarter;

“Fyld flere drømme i mig

Blæs mig igennem som et mælkebøttefnug,

Der kæmper for at få lov at give slip

Blæs mig til grunden som en udestue,

Der aldrig skulle have været ført op

Vesterhav, kom nu og blæs mig i gang”

Jeg kom hjem i går ved en 22tiden – gennemblæst, rødkindet og glad. Drak en glas saftevand, mens jeg kiggede ud af mit vindue på boreplatformene der er til reparation i havnen. Og så sov jeg igennem.

Det er længe siden jeg har følt mig så fyldt med energi og klar til at kæmpe for min plads i verden. Der er blevet lagt planer for fremtiden og jeg har brugt morgenen på at komme i gang med flere af dem. Livet er sgu ok og det er skønt at bo i Esbjerg!

Sunday blues #11

Det er endnu engang blevet søndag og en ny uge truer. Den sidste uge inden der er dømt sommerferie for mig. Ved ikke med jer andre, men jeg synes altid at den sidste uge inden en ferie er rimelig stressende. Der er så meget jeg burde have fået lavet og ting der burde afsluttes. Ikke mindst denne sommer, hvor jeg har et stort projekt der løber de næste 8 uger. Muligvis er jeg blot en controlfreak, der gerne vil have lov til at have en fingre med i alt. Det er imidlertid mere sandsynligt, at jeg er så uorganiseret og distræt, at jeg konstant opdager at jeg har glemt vitale ting.

Det er synd for mig og jeg har derfor fortjent en søndag på sofaen med fødderne op og en blød pude i ryggen. Jeg var så heldig at der var en Underground bananis i fryseren og rigelig kaffe på kanden. På nuværende tidspunkt har jeg kværnet mig igennem over en sæson af izombie og det burde du også.

Kan du lide Ally McBeal, men synes du at den mangler zombier og kriminalgåder, så er izombie en serie for dig. Hovedpersonen i serien er Olivia Moore, en ung kvinde der har styr på sit liv. Hun er lægestuderende, med en sød og lækker forlovet og en plan for sin fremtid. Desværre deltager hun i en fest, der ender med at blive overløbet af zombier og hendes fremtidsplaner bliver lagt på køl for en tid. I stedet for at læse videre som hjertekirurg, begynder hun at arbejde i et lighus, for at have adgang til hjerner hun kan spise. Fordelen ved hendes nye kost, er at hun får flashback omkring de personer hun spiser liv og hun kan derfor hjælpe politiet med at fange mordere.

De første to sæsoner af serien ligger på netflix.