På en lørdag! Men OMG – lige om lidt er det endnu engang tid til at se Oscar uddelingen! Og jeg glæder mig virkelig til en hel nat med flotte kjoler, mænd i smoking og ikke mindst en masse filmpriser. Jeg er så heldig, at jeg skal nyde hele natten i biografen, sammen med en gruppe af veninder og jeg kan næste ikke vente.

Der er imidlertid et mindre problem, man kan nemlig ikke rigtig nyde Oscar uddelingen, uden at have set en del af de film som er nominerede. Så jeg har været i gang med lidt research, for at finde ud af hvad jeg bør se inden. Problemet er imidlertid at jeg nu ikke kun er faldet over en masse Oscarfilm, jeg gerne vil se i februar, men også en masse andre film jeg bare gerne vil se. Så her er fem film, jeg håber at nå at se i biografen i februar.

En af de første jeg faldt over er Underverden: en ny dansk actionfilm skrevet og instrueret fra Fenar Ahmad. Hovedpersonen hedder Zaid: Han er uddannet læge, har en lækker lejlighed og venter sit første barn med sin kæreste. Desværre går det ikke så godt for hans lillebror, som ender med at blive banket ihjel, dagen efter at Zaid ikke vil låne ham penge. Zaid vender herefter tilbage til det hårde bandemiljø i København, for at tage hævn på dem, der dræbte hans bror.

En anden film om familierelationer, som jeg bare skal se, er Lion med blandt andet Nicole Kidman på rollelisten. Filmen handler om en femårig dreng, som bliver væk fra sin familie i Indien og ender med at blive adopteret af en familie i Australien. 25år senere tager han ud på en rejse, for at genfinde sin familie. Denne rejser kommer ikke kun til at påvirke den unge mand hårdt, men også hans nye familie. Lion er nomineret til 6 oscars.

Nogen gange har man bare brug for en hjernedød film, som man kan spise masser af popcorn til. The Great Wall fremstår som en total dum fantasy actionfilm, som er en genre jeg bare elsker. Europæiske lejesoldater er taget til Kina for at få fingre i opskriften på krudt. Da de når til den kinesiske mur opdager de imidlertid at dette bygningsværk ikke blot er der for at beskytte Kina mod mongolerne, men derimod også mod horder af uhyrer der til stadighed angriber dem.

En dag hvor jeg gerne vil blive rørt, regner jeg med at tage ind og se den amerikanske film Moonlight, som er nomineret til 8 oscars. Filmens omdrejningspunkt er en sort mand, som vi møder som barn, teenager og voksen. Han er opvokset i et hårdt miljø i Miami, hans mor er stofmisbruger og det tætteste han er på en stabil voksen er den lokale narkohandler. Hans mål er at slutte fred med sin fortid, acceptere sin seksualitet og finde sin plads i verden.

Sidst med ikke mindst er der La La Land, som er nomineret til ikke mindre en 14 oscars, hvilket er det sammen som Titanic var i sin tid. Det er en musical med Ryan Gosling, der spiller en arbejdsløs jazzmusikant og Emma Stone der spiller en kvinde der ønsker at blive skuespiller. De to slår pjalterne sammen for at nå deres drømme. Jeg har det svært med musicalfilm, men jeg er meget glad for at se på Ryan Gosling mens han danser, så det er et must.

Har virkelig også lyst til at se Split og Lego Batman Movie, men tvivler på at jeg når de 6 andre og disse kan vente til de kommer på netflix.

Er der film du bare skal se i februar?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.