Sommerferie er læseferie i min familie og der bliver altid kværnet en del bøger, når vi er på camping hvert år. Personligt læser og lytter jeg til bøger konstant og har en næste ulidelig lang TBR-liste (TBR = To be read). Når jeg pakker til familieferien i juli, er der imidlertid et par ekstra ting jeg skal huske at tage højde for.

F.eks. skal jeg ikke kun tage højde for hvad jeg selv vil læse. Der nemlig en stor risiko for at både min mor og min ene storebror hugger mine medbragte bøger for at læse dem selv. Eftersom jeg allerede ved dette er tilfældet, forsøger jeg altid er tage en 4 fysiske bøger med, som jeg både selv gider og læse og som de måske også kunne være interesserede i.

Så kommer vi til næste problem; min mor helst læser dameromaner og krimier, mens min bror gerne vil over i genre som fantasy eller science fiction. Ingen af dem gider at læse urban fantasy, som jo ellers er min store guilty pleasure.

Årets feriebøger er derfor endt med at blive

Ensomme hjerter og herreløse hunde af Lucy Dillon

Hvad ville du gøre hvis du arvede en kennel fyldt med herreløse hunde? Det må karriere kvinden Rachel finde ud af, samtidigt med at hun mister sit job, sin kæreste og ikke mindst sin lejlighed.

Jeg fik den anbefalet af en kollega, som en god bog til de fleste kvinder der kan lide hunde og som leder efter en feel-good roman. Min mor kan mægtig godt lide den og har siddet og fniset flere gange undervejs.

Bogen kan købes her og lånes her

Illuminae af Amie Kaufman

Kender I det der med at man har set en bog flere gange, men forsiden er så utiltalende at man aldrig har gide læse på bagsiden af den. Jeg ved godt at man ikke må dømme en bog på dens forside, men det gør vi jo alle sammen. Sådan havde jeg det også med Illuminae af Amie Kaufman, men så kom jeg en dag til at åbne bogen og så at den var fyldt med tegninger og kort over rumskibe og jeg var total solgt.

Året er 2575 og vi befinder os på planeten Kerenza. Teenageren Kady har lige slået op med sin kæreste Ezra og hun er ved at lægge en plan for hvordan hun kan komme ud fra deres skole, uden at hun behøver at tale med ham igen. Desværre bliver hendes tanker afbrudt af at planeten bliver angrebet af en rivaliserende megakoncern, som ønsker at overtage området. Dette angreb bliver startskuddet til den vilde flygt gennem galaksen.

Lige en bog for både mig og min bror.

Bogen kan købes her eller lånes her

Køligt daggry af Kristín Marja Baldurdóttir

Er helt vild med Baldurdóttir Karitas-bøger, som handler om en fattig piges rejse fra en lille landsby på Island til hendes liv som berømt malerinde. Det er en serie fyldt med varme, menneskelighed og drama og jeg har i længere tid gerne ville læse endnu en bog af hende.

Den anden dag faldt jeg over Køligt daggry, mens jeg havde udlånsvagt på Hovedbiblioteket. Den skulle handle om en ældre lærerinde, der har et spændende liv med elsker i Sydfrankrig og en lækker lejlighed. Noget går imidlertid helt galt, da en yngre mandelig lærer kommer forbi i en weekend og senere bliver fundet gennembanket.

Det lyder mega spændende og kunne både være noget for mig selv og min mor.

Bogen kan købes her og kan lånes her

Cinder af Marissa Meyer

Bogen jeg ved jeg vil elske, hvis jeg bare lige kunne komme rigtig i gang med den. Jeg læste de første par kapitaler for et halvt år siden og var virkelig fanget af historie, men af en eller anden grund fik jeg lagt bogen fra mig igen.

Det er en genskrivning af Askepot-eventyret. Cinder er en cyborg der arbejder med at reparere forskellige robotter på den lokale markedsplads. Hun bor ved sin stenmor og dennes døtre og alle fire lever af de penge Cinder tjener. En dag kommer prinsen imidlertid forbi hendes bod, fordi han har brug for at få lavet en ældre robot og så er det tid for at eventyret kan begynde.

Nok mest en bog for mig… men måske vil brormand også læse den.

Bogen kan købes her og lånes her

Derudover har jeg heldigvis også storytel, så jeg kan lytte til alt den urban fantasy mit hjerte kunne begære.

Hvad skal I læse i jeres ferie?

1 Comment on Gittes monologer om sommerferielæsning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.