Den 27 december gik det op for mig, at jeg manglede at læse 18bøger, for at have læst 100bøger i 2017. Det blev startskuddet på en ekstrem læsemarathon, som overtog mit liv de sidste dage inden det nye år. Jeg troede ikke rigtig selv på det, men til sidst gik der helt sport i det. Ikke mindst fordi så mange af jer, skrev så mange opmuntrende hilsner til mig undervejs. Og jeg nåede det sgu ved hjælp af masser af kaffe, rugbrød til alle måltider og en total mangel på sollys.

Her er en hurtig gennemgang af hvad jeg fik læst.

  1. Cinderella ate my daughter af Peggy Orenstein

Fantastisk bog omkring hvorfor piger elsker pink mere og mere og det at være girly er blevet et mål i sig selv. Synes særlig afsnittet omkring disney piger var interessant, hvor forfatterinde kigger nærmere på hvordan Selena Gomaz og Miley Cyres går fra uskyldige disney stjerner til ekstrem ”seksuelle” kvinder.

5 astiglas ud af 6

  1. Transfervindue af Maria Gerhardt

Poetisk lille bog, som har et utroligt elegant sprog omkring det at dø langsomt af kræft og hvordan man bliver ved med at håbe på at miraklet vil ske.

5 astiglas ud af 6

  1. Cinder af Marissa Meyer

En genfortælling af Askepot. Hovedpersoner er en ung kvindelig cyborg, der lever i New Beijing og arbejder som mekaniker. En dag dukker rigets unge prins op i hendes bod, for at få repareret sin androide. Herfra udspiller der sig en kærlighedshistorie, mixet godt med familiedrama og verdenspolitik i et fremtidssamfund. God underholdning og glæder mig til at læse anden del af serien.

4 astiglas ud af 6

  1. Dage af Dorthe Nors

Smuk lille bog med lister over dages begivenheder, tanker og elefanter i den lokale park. Elsker simpelthen Nors sprog

5 astiglas ud af 6

  1. Julebestiariet af Bennie Bødker

Fantastisk julekalenderbog omkring de uhyggelige væsner, der ”lever” i Europa og som særligt kommer frem til juletiden. Tag aldrig til Island i december! Jeg ville have været skrækslagen over bogen som barn, men min storebror ville have elsket den. Derudover har den helt fantastiske illustrationer af John Kenn Mortensen.

4 astiglas ud af 6

  1. Harry Potter and the Prisoner af Azkaban af J. K. Rowling

Et dejlig genlydt med en af mine ynglings Harry Potter bøger indlæst af Stephen Fry

6 astiglas ud af 6

  1. Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage af Naja Marie Aidt

En helt fantastisk bog omkring det at miste sin søn, efter at han påvirket af svampe sprang ud af et vindue på 4 sal. Denne bog er så smuk og rørende og jeg græd og græd og græd, mens jeg læste den.

6 astiglas ud af 6

  1. Sevastopol fortællinger af Lev Tolstoj

Tre noveller omkring belejringen af byen Sevastopol i 1854-1855, hvor Frankrig, England og Rusland kæmpede om magten i området. Tolstoj var selv til stede under belejringen og han fortæller om gruen, modet og nederlaget for de russiske soldater. Et godt indblik i hvorfor Rusland stadig er så interesseret i dele af Ukraine.

4 astiglas ud af 6

  1. Casino Royale af Ian Flemming

Den første James Bond roman og jeg var mere eller mindre forarget af ende til anden. Særligt når Bond udtaler sig om, at kvinder bare skal blive hjemme ved kødgryderne i stedet for at gå i vejen. At kvinder kun er relevante, hvis de er smukke og vil have sex med ham. Og at man aldrig kan stole på kvinder, da de altid forsøger at snyde en. Det er virkelig en bog af sin tid, men er dog glad for at have læst den.

3 astiglas ud af 6

  1. Magi af Jesper Sørensen

En kort lille bog, som er en del af Aarhus Universitets Tænkepauser omkring, hvorfor den menneskelig hjerner tror på magi.

3 astiglas ud af 6

  1. Hodja fra Pjort af Ole Lund Kierkegaard

En god dansk børnebogs klassiker, som jeg faktisk aldrig har læst før. Hyggelig oplevelse med flyvende tæpper indlæst af Peter Frödin. Kan bestemt anbefales.

4 astiglas ud af 6

  1. Sommerfugledalen: et requiem af Inger Christensen

En skøn digtsamlingen. Lyttede til den om morgen den 31 januar, mens jeg ventede på at min første kop kaffe blev klar. Indlæst af forfatteren selv. Nyder digte mere som lydbog, end når jeg blot læser dem.

4 astiglas ud af 6

  1. Smerte af Troels Staehelin Jensen

Endnu en lille fagbog fra serien Tænkepause, omkring hvorledes vi registrere smerte og hvorfor ikke alt smerte føles ens.

3 astiglas ud af 6

  1. Marvel 1602, bind 1 af Neil Gaiman

Hvad ville der ske hvis de kendte marvel figurer var hensat til år 1602. Hvordan ville Fury være, hvis han var mesterspion for dronning Elizabeth den første? Og hvem stod egentlig bag den spanske inkvisition? Typisk marvel univers, men et stærk drys Neil Gaiman. Kræver dog godt kendskab til marvel universet, hvis man vil fatte hvad der foregår.

4 astiglas ud af 6

  1. Alfabet af Inger Christensen

Endnu en kort med dejlig digtsamling af Inger Christensen. Hørte også denne som lydbog og jeg følte mig næsten hensat til en trancetilstand af nydelse.

5 astiglas ud af 6

  1. Skønheden og uhyret af Bjarne Reuter

Den klassiske historie om Skønheden og udyret genfortalt af Bjarne Reuter. Mindre rar og venlig end disney visionen.

3 astiglas ud af 6

  1. Marvel 1602, bind 2 af Neil Gaiman

Anden del af tidligere omtalte tegneserie.

3 astiglas ud af 6

  1. Huset overfor af Naja Marie Aidt

Endnu en lille digtsamling. Læste den meget hurtigt og den bør bestemt genlæses, da jeg ikke tog mig tid til alle nuancerne.

3 astiglas ud af 6 mulige

Jeg var godt i gang med et par andre bøger, blandt andet Fight like a girl af Laura Barcella og  Etiquette & Espionage af Gail Carriger. Jeg indså imidlertid lørdag aften, at jeg ikke ville nå at læse dem begge færdige og samtidigt nå 6 andre bøger. Derfor ændrede jeg taktik og læste to tegneserier, to børnebog og tre digtsamlinger den 31 januar. Det føles lidt som om jeg har snydt mig til en sejre. I løbet af året har jeg imidlertid ikke læste mange bøger i de tre kategorier, så jeg har valgt at gode tage det.

Så har jeg snydt eller kan det godtages?

4 Comments on 18 bøger på 5 dage

  1. Nej du har overhovedet ikke snydt jeg er vildt imponeret over at du nåede det. Du er alt for sej

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.