Tilbage i 2012 var jeg på en roadtrip med et par af mine veninder i Sydengland. Det var en helt fantastisk tur, hvor vi både endte med at se The National Gardening Show og var på en punting(sejltur) tur igennem Cambridge. Turen fedeste oplevelse for mig, var imidlertid vores besøg på Dover Castle. Her hørte jeg for første gang om Operation Dynamo, som var et desperat forsøg på at få reddet 300.000 strandede allicerede soldater fra byen Dunkirk i starten af 2. verdenskrig. Store dele af den engelske flåde kunne ikke komme til undsætning, så man endte med at få hjælp fra over 800 mindre private fartøjer. Det er et utrolig smukt billede på Englands position på dette historiske tidspunkt i kampen imod Nazityskland.

Vil du også gerne mærke både håbløsheden og kampgejsten, men har du ikke en tidsmaskine, så vil jeg råde dig til at se disse tre film, der på hver sin måde beskriver stemning i England omkring 1940.

Dunkirk

Den flotteste film jeg har set i det sidste år. Særlig de første 10minutter træk mig virkelig ind i historien, på grund af den fantastiske billedside. Filmen handler om evakueringen af over 300.000 britiske soldater fra Belgien i 1940. Officerne har fået at vide, at man vil kalde operation en succes, hvis man kan få 40.000soldater væk fra stranden inden tyskerne ankommer. Der er utrolig lidt dialog i filmen, men man sidder ikke og mangler den. Den største overraskelse for mig, var hvilken dygtig skuespiller Harry Styles fra One Direction viste sig at være… havde faktisk overvejet ikke at se filmen, efter jeg fandt ud af at han var med.

Darkest Hour

Winston Churchill har hele sit liv drømt om at bliver premierminister i England, men han er ikke en populær man i sit eget parti. Neville Chamberlain bliver imidlertid tvunget til at trække sig tilbage og den eneste opposition vil gå med til overtager hans plads er Churchill. Men hvad magt har du som premierminister, når hele dit parti vil have fredsforhandlinger med Hitler og du selv vil kæmpe til sidste blodsdråbe for et selvstændig England.

Kongens store tale

Historien omkring hvordan George 6, bliver nød til at overtage den engelsk trone efter sin bror Edvard 8, som hellere vil giftes med en fraskilt kvinde end være konge. Eneste problem er at George 6 stammer forfærdeligt, hver gang han skal tale offentligt. 2. verdenskrig luer i horisonten og England har brug for en konge der kan indgyde dem håb og mod over radioen. En god film med tre af mine ynglings skuespiller Helena Bonham Carter, Colin Firth and Geoffrey Rush.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.