Der er en kærlighed i mit liv, som jeg meget sjælden taler om. Ikke fordi den som sådan er syndig, men mere fordi jeg ikke har brugt den meget i de seneste år. Jeg elsker imidlertid matematik, regneark og statistikker. Hvad der nok ikke kommer som nogen hemmelighed, er at jeg også elsker at læse og lytte til bøger. Så her har I et indlæg der beskriver 2019 igennem de bøger jeg har læst. 

I løbet af året pløjede jeg igennem 26.439 sider fordelt på 114 bøger, altså et gennemsnit på 72,5sider om dagen. Langt flertallet blev lyttet til frem for læst, men jeg har ikke ført notater på hvor mange præcist. 

89 af bøgerne var skrevet af kvinder, mens kun 25 var skrevet af mænd… Der var 1 ungdomsbog, 6 børnebøger og 107 voksenbøger. Ud af de voksenbøger var der 25 fagbøger og 9 af disse var fra serien Tænkepauser fra Aarhus Universitet.

Den bedste fagbog var Viking: Ran, ild og sværd af Jeanette Varberg, som gjorde mig klogere på denne del af dansk historie med alle des røverhistorierne i et spændende felt mellem videnskab og litteratur.  

De 72 forfatterne jeg læste, fordelte sig på 10 forskellige lande. Der var 

  • 44 danskere
  • 9 englændere 
  • 7 fra USA
  • 3 skotter
  • 2 nordmænd
  • 2 australier 
  • 2 nigerianer 
  • 1 canadier 
  • 1 svensker
  • 1 nordmand 

Genremæssig var der en stor vinder – historiske romantiskeromaner, som helst kan tage udgangspunkt i Jane Austen storhedstid, med et drys af det seksuelle fra Fifty Shades of Grey. Det blev næsten sygelig for mig at læse disse bøger. De var et fantastisk frirum, når man kom træt hjem fra arbejde eller lagde på en solseng på Gran Canaria. Særligt har jeg nydt Lisa Kleypas forfatterskab, som jeg læste 14 romaner af i løbet af året og blev den forfatter jeg læste flest bøger af.

På den lidt mere pinlige side, kan jeg fremhæve at jeg kun har læst 1 klassiker i løbet af 2019. Ikke videre imponerende når jeg nu er med i en klassiker læsekreds og burde have læst mindst 8 i den sammenhæng… det er imidlertid rart at der altid er plads til forbedringer. 

Den ene klassiker var romanen Kejseren af Portugalien af Selma Lagerlöf, som får pladsen som den bedste bog jeg læste sidste år. Det er en hjertegribende historie om en mand, hvis hjerte først begynder at slå i det øjeblik han møder sin datter og som siden bliver sindssyg af denne datters svigt.

Vil du gerne have en oversigt over alt jeg har læst, så find mig på goodreads.com som jeg løbende opdatere i forhold til min læsning. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.